Monday, May 25, 2009

CuTi - CuTi MaLaYSia


Bermula 1 Mei 2009 hingga 10 Mei 2009, aku menghilangkan diri seketika dari tugasan harian di pejabat.. Aman rasanya. Cuti tanpa gangguan. Menghilangkan diri seketika. Bila ditanya kemana? senang jek aku jawab ke gua. Sebenarnya malas nak buat entri nie tapi sebab dah ada yang bersuara rumah nie dah lama sangat bersawang maka aku rajinkanlah juga diri nie. Ingatkan nak bersawang jek selama sebulan nie.
Malas nak cerita banyak-banyak. Sebenarnya dalam tempoh itu aku berada di KL - Cameron Highlands - Perlis - Thailand - Langkawi -KL. Marathon cuti nie.


Jangan tanya sapa nie. Aku pun tak tau

Pandanglah..lihatlah..Oppsss.... Malunyer..

Tengok anggur.. Masam giler yang nie


Apa yang asyik sangat tu? ( Maaf aku suka ambil gambar dalam keadaan begini)

Unikkan?..Fikir apa tu?


Sampai gak kat sini


Nielah rupanyer dari jauh..Tasik Dayang Bunting.

Depa borong sakan beli gamat. Mau minum agaknya

Anak siapa aku tak tau. Tapi keletahnya menarik perhatian aku.

Selama beberapa hari tu aku rasa tenang walaupun ada masa jiwa kacau juga sebab waktu bercuti nie team hoki aku sedang bertanding. Ada masa aku rasa tertekan sangat sebab tak dapat bersama-dengan mereka. Namun mungkin ada hikmah juga disebaliknya. Ada hadiah yang paling istimewa ketika bercuti ni.Team aku johan tahun ni. Apa lagi hadiah yang paling bermakna kalau bukan kemenangan ini. 2 bulan latihan cukup berbaloi rasanya.

(Maaf gambar tak dapat aku uploadkan semuanya.. hormati hak orang lain lah katakan..ahaksss)

10 comments:

Linda Amri said...

macam aku kenal je orang2 yg tengah bercuti nih ;-)

aku pun teringin nak jelajah negaraku malaysia. bila? aku tak boleh nak bagitau sekarang sbb mmg belum dapat diputuskan lagi

sementara tu, aku mau jelajah sabah dulu bah!

sabah pun bagus bah! hehe

sue onn said...

KAk Linda ---> mau tak kenal memang org sabah bah..satu company lagi..merintis kemungkinan..

memang sabah bagus bah.. aramaitee..

illaieylla said...

ha ada pun entri psl cuti2 msia ni.......

yeyey best kan dpt gi jln2

jom kiter plan nak ke mana lak lps ni tp make sure dgn geng ramfc

akimsensei said...

wah kak sue, bila nk terjah sabah pulak.. buat marathon jalan2 lebih 1week tu, dahsyat.. ;) hepi sokmo k.. mental kuat.

Mohammad Afendy Bin Noor Khan said...

nice

sue onn said...

kak Illa ---. jom jalan2 pegi perabis duit lagi..pastu keje..pastu jalan2 lagi..pastu keje cari duit lagi...pastu pegi perabis lagi..

Akim ----> nak marathon naik tangga KL Tower tak larat akim..marathon yg nie jelah masih larat. JOm pi Sabah..

Ustaz --> thanks..

tunteja said...

huahuahuahua,,sue lagi hebat...cuti2 marathon....

Linda Amri said...

ehem.. jelajah, jelajah jugak. terjah, terjah jugak

jgn lupa masukkan jelajah umrah pulak ye... ;-)

lepas umrah, pegi haji pulak

baru boleh terjah keliling dunia

miahahahahaha (trademark nain, hehe)

sue onn said...

kanda teja --> saja nak rehat pala otak yg dah tepu nie. dah penat keje.

kak linda ---> Umrah insyaAllah sentiasa ada dalam list saya.. Ada rezeki zahir dan batinnya sampai jua dgn izinNYa. Sama2lah kita berdoa.

suhaiza-abidin said...

kak sue.. wah.. bestnya.. dapat g jenjalan.. bagus gak dapat rileks kan..

marathon sungguh.. banyak betul tempat yg diterjah..best.. best.. best!

anyway.. selamat bekerja semula.. ;)