Friday, November 14, 2008

MaTa DaN KaWaN

Adakah anda tahu hubungan antara 2 biji mata anda ??

Mereka berkedip bersama...........,
Bergerak bersama..........,
Menangis bersama...........,
Melihat bersama dan..........,
Tidur bersama..........
Meskipun mereka tidak pernah melihat antara satu sama lain.....

PERSAHABATAN seharusnya seperti itu.............
Kehidupan akan berasa KOSONG tanpa KAWAN..............

7 comments:

Anonymous said...

kak sue... betul tu...
tapi kalau mate kene korek sebelah macam mane?
tapi... kawan adalah anugerah yang berharga dalam dunia ni...
dpd kecik sampai dah besar...
mak itu kawan..
bapak itu kawan..
adik beradik itu kawan..
semua adalah kawan..
selagi die tak melawan kite..
kalau melawan kite...
aku lawan aa..
apo laie!!!!

nizah85

tunteja said...

kawan....sahabat....atau apa saje yg seangkatan nyer....

mata adalah satu anugerah dr ALLAH yg amat bermakna

mata x kan mengkhinati kiter cuma kite sering kali terpedaya dgn pandangan mata...

sahabat...erm....mungkin sebb ada pengalaman yg menguris hati ...teja sgt berhati2 dlm menghulurkan persahabatan....

teja lebih senang dlm dunia teja sendiri....

fecca said...
This comment has been removed by the author.
fecca said...

sedih nyeww~~... sob3~~... ngehh~~
kawan..kawan..kawan..betollah.. kawan cm mata...

although ada mata yg "juling2 air"... diandaikn cm member yg selalu bercanggah pendapat... tp at the end, both mata tetap pandang ke arah yg sama... cm sy gaks lew, sy tetap rapat dgn member yg slalu berbalah pendpt tuh gaks... kehkehkeh~~

knape?? sbb berbeza mendapat menghasilkn variasi idea...then, dpt upgrade diri perbaiki kesilapn & kekurangan diri...

betol tk k.sueonn??
ngehh~~

Linda Amri said...

aku sukalah falsampah nih! ada apa2 kah tuan hamba berkata demikian sueonn? cam aku ada firasat yg mengatakan "something is not right here and somewhere in here", ntah la labuuuuuuu

darling elle said...

falsampah kunun....

sue onn said...

ahaksss..tulah falsampah utk kawan2..sapa yg rasa berkawan dan mempunyai kawan..kalau tak nak kwn2..boleh kwn dgn org utan..tu pun kira kawan gak..so takleh lari dari namanyer berkawan..