Saturday, November 22, 2008

aNGaN2 HaMPiR MeNJaDi ReaLiTi

21 November 2008 siaplah bangsal dan rak cendawan yg aku impi-impikan...tinggal utk tempah bag-bag cendawan aje nie..ni kos yang terakhir aku keluarkan untuk menjadikan angan-angan aku sebagai realiti..




Rangka bangsal yang dibuat siap kira2 60%. kerja nie mula pada 20 Nov 2008. Hati rasa cuak lak bila rangka bangsal nie dah dibuat. Masa nie aku tertanya-tanya lak dalam hati betul ke aku nak buat nie?...hihihi..






Bangsal @ rumah cendawan aku dah siap. Hari nie aku bertambah yakin ia akan menjadi realiti..netting hitam siap dipasang.








Bahagian dalam rumah cendawan..Rak-rak nie akan aku susun bag-bag cendawan nanti..










Nie bakal Project Manager aku....hehehe..dia yang sibuk masa org buat rumah cendawan nie.



Dengan siapnya bangsal @ rumah cendawan nie aku akan buat langkah seterusnya..so lepas nie bila sampai masa bag-bag cendawan aku akan susun dalam rumah cendawan nie.

Aku sahut cabaran ini..kerana aku tak nak impian ini sekadar jadi impian yang bercendawan tanpa aku jadikan dia cendawan yang boleh mendatangkan sumber pendapatan tambahan padaku.. Moga langkah ku kali ini diberkati...

10 comments:

illaieylla said...

chaiyok chaiyok..........
teruskan usaha.
semoga berjaya menjadi apa yg diinginkan...
wow best, nnt bila gi segamat blh la rasa sikit...

darling elle said...

Gua caya sama lu lah
Caiyok2
Nanti kami akan jadi pelanggan pertama ko ekk

Nadine Zuharra said...

wah,nice progress,keep it up..saya pun tak berapa tahu ilmu tentang tanam menanam dll tentang cendawan ni..macam mana sue boleh mula-mula tertarik nak cuba buat bisnes ni..?almaklumlah,saya pun nak try explore bidang ni juga satu hari nanti,cuma tak tau cabang perniagaan jenis yg macam mana lg.. : )

kertas biru said...

Gembira sangat usaha adik kita nie berjalan lancar. besar dah aiman .jgn lupa hasil pertama nanti ok .

Linda Amri said...

Buli ba kalau kau sueonn! wah geng kita nih nak jadik usahawan cendawan, blh lah kita berguru ngan nko krg ye sueonn. semoga sukses ngan cendawan

OsHeYaNnE said...

wahh kak suee..
osh suker la semangat kak sue..
kak sue mmg kalis betul lahh..
kak sue semoga berjaya..
insyallh dgn usaha mcm ni kejayaan tu pasti milik kak sue..
usaha tangga kejayaan (ayat budak sekolah menengah)

he heeeee

sue san, gambate!!!!

GenusCatasetum said...

Tahniah Sue...teruskan usaha dan jgn putus asa tau. nanti p segamat buleh la rasa cendawan goreng cik sue :D

Syabas Sue Keep Onn! he3x

Anonymous said...

nizah suke makan cendawan goreng... kak sue.. pas buat bangsal.. cendawan dah tumbuh.. bukak 1 kiosk.. fried mushrOom.. heheheh.. kalau lalu kat cha'ah.. datang le ke gerai kak sue.. tokey cendawan... banyak duit ( banyak le duit raye taun depan) yehaaa....

Cerita Saya said...

sy suka cendawan goreng.betik pun saya suka jugak.tapi xpe ar,dpt cendawan goreng dr jualan kak sue pun dh cukup bagus.
lagipun sy blh dpt harga diskaun kannn...

akimsensei said...

ganbatte.. mental mesti kuat kak sue.. okes..